Black hat SEO

| |Wat is Black hat SEO?

Black hat SEO omvat alle optimalisatiewerkzaamheden die niet voldoen aan de regels van Google. Het doel hiervan is om een website zo snel mogelijk bovenin de zoekmachine te positioneren. Vaak gaat het om technieken die in het verleden werkten maar waarvan bekend is dat ze vandaag de dag door Google worden afgestraft.

Voorbeelden van black hat SEO

Black hat SEO kan op verschillende manieren worden toegepast. On-site is keyword stuffing daar een voorbeeld van. Bij deze foutieve manier van optimaliseren plaats je specifieke zoekwoorden zo vaak mogelijk op een pagina. Een bekende techniek is het ‘verstoppen’ van keywords door ze dezelfde kleur te geven als de achtergrond van de pagina. Op deze manier hebben bezoekers er geen last van, maar worden ze wel meegepikt door crawlers.

Ook extern kan zoekmachine optimalisatie op een verkeerde manier worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan black hat linkbuilding, waarbij je links op andere websites inkoopt. Deze manier wordt (helaas) nog te vaak aangeboden door SEO bureaus. Naast dat je het risico loopt op irrelevante links, zullen zoekmachines snel genoeg opmerken dat er in een korte periode veel inkomende links bijgekomen zijn.

snel resultaat, veel risico

Het toepassen van deze technieken kan binnen no-time resultaat geven. Het lijkt daardoor een effectieve manier om snel resultaat te bereiken. Echter beïnvloed de toepassing van black hat technieken de zoekresultaten op een negatieve manier. Zoekmachines straffen deze websites het liefst zo snel mogelijk af. De grootste consequentie is niet misselijk: de website wordt niet meer getoond in zoekmachines.

optimaliseer voor bezoekers, niet voor zoekmachines

Black hat SEO zorgt voor schijnresultaat. Wil je duurzame resultaten, ga dan voor white hat SEO. Ofwel: richt je bij het uitvoeren van SEO werkzaamheden niet op de zoekmachine, maar op de bezoeker. Zolang je hierin blijft experimenteren zul je er ook op de lange termijn profijt van hebben.