SEO webteksten uitbesteden

Zijn de teksten van jouw website toe aan vernieuwing, of zet je een geheel nieuwe website op en wil je teksten die goed vindbaar zijn én converteren? Dan is een SEO copywriter een goede oplossing!

Waarom zijn goede webteksten belangrijk?

Een bedrijfswebsite bestaat niet zomaar. Achter iedere website zit een doel: bewustwording over een thema, meer klanten krijgen of meer sponsoren werven bijvoorbeeld. Uiteindelijk draait het allemaal om een commercieel belang: omzet. 

U

Vindbaarheid

Om omzet te genereren via je website, heb je allereerst bezoekers op je website nodig. Die bezoekers trek je aan via verschillende kanalen. Zoekmachines hebben hier in de meeste gevallen een groot aandeel in. Jouw webteksten moeten dus goed vindbaar zijn voor potentiële klanten die via zoekmachines zoeken. Webteksten zijn één van de onderdelen die daar invloed op hebben.

h

Informatie

Bezoekt een potentiële klant eenmaal op jouw website, dan wil je hem of haar daar van de juiste informatie voorzien. Je wilt dat diegene kan vinden wat hij/zij zoekt, dat er enthousiasme ontstaat en dat jouw bedrijf on top of mind blijft. Webteksten met een sterke inhoud en een logische structuur dragen daaraan bij.

I

Actie

Maar bovenal wil je dat de bezoeker een actie uitvoert, dat hij of zij telefonisch contact opneemt, een brochure download of bijvoorbeeld een afspraak inplant. Het maakt niet uit wat die actie precies is, als het de bezoeker maar warm maakt voor jouw aanbod. Webteksten zijn allesbepalend voor die actie: ze moeten conversie stimuleren.

Wat houden webteksten van Reposed in?

U

Zoekwoordonderzoek

Een van de doelen van jouw website is om meer klanten te genereren. Potentiële klanten moeten jouw website kunnen vinden. Daarom doe ik eerst onderzoek naar zoekwoorden die relevant zijn voor jouw business. De meest relevante zoekwoorden worden verwerkt in de tekst en metadata.

b

Online vindbare tekst

Om ervoor te zorgen dat potentiële klanten jouw website via zoekmachines kunnen vinden, zijn er een aantal basiseisen. De webteksten die ik schrijf voldoen daaraan: tags, interne links en externe links.

Converterende tekst

Wanneer iemand dan eenmaal jouw website bezoekt, wil je natuurlijk wel dat diegene uiteindelijk converteert naar lead en/of klant. De webteksten worden daarom conversiegericht opgebouwd.

Metadata

Naast de webtekst zelf krijg je metadata aangeleverd. Deze data is belangrijk voor de online vindbaarheid van de pagina. Je ontvangt een voorstel voor de page title, meta-description en URL.

Waarom zou je webteksten uitbesteden?

Het uitbesteden van SEO webteksten kan in allerlei situaties een slimme zet zijn. In de meeste gevallen besteden bedrijven dit uit als er binnen het huidige team een gebrek aan tijd is. Het kan ook zijn dat kennis over SEO copywriting en/of converterende teksten niet intern aanwezig is, of dat er een verfrissende blik op de inhoud gewenst is. Het schrijven van webteksten wordt dus vaak bij een externe neergelegd met het motief om medewerkers in hun kracht te zetten en/of te ontlasten.

Meer informatie

Wil je meer weten over mijn aanpak of ben je zo enthousiast dat je direct aan de slag wilt? Neem dan contact met mij op.

Neem contact met mij op

Contact in-company workshop zakelijk bloggen

Reposed

Zwolle
038 - 23 40 738
info@reposed.nl
KvK: 71535713

Privacybeleid

Volg Reposed