Featured snippet

| |Wat is een featured snippet?

Een featured snippet is een uitgelicht zoekresultaat in Google waarin een antwoord op een zoekopdracht wordt vertoont. Deze snippet heeft een andere opmaak dan de overige zoekresultaten. In veel gevallen verschijnt zo’n uitgelicht zoekresultaat bovenaan de zoekresultatenpagina, maar het komt ook voor dat ze op een lagere positie verschijnen.

Hieronder vind je twee voorbeelden van featured snippets:

1. Een how-to snippet

2. Een FAQ snippet

Waarom Google hiervoor kiest

Google heeft als missie om informatie wereldwijd zo laagdrempelig mogelijk te verspreiden. Deze manier van zoekresultaten weergeven draagt daaraan bij: zoekers hoeven nu niet verplicht op het zoekresultaat te klikken om het antwoord op de zoekopdracht te zien.

Hoe je een featured snippet kunt stimuleren

Wil je een uitgelicht zoekresultaat bemachtigen, dan kun je Google helpen door gebruik te maken van structured data. Hiermee geef je aan wat voor soort vraag of thema een stuk tekst op jouw website beantwoord.

Het nadeel van uitgelichte zoekresultaten

Heb je eenmaal zo’n speciale snippet bemachtigd, dan loop je het risico dat zoekers niet doorklikken naar jouw website. Enkele nuance is daarbij vereist, want dit geldt alleen als jouw zoekresultaat alle informatie weergeeft waarnaar de zoekmachine gebruiker op zoek was. Wanneer je een featured snippet wilt bemachtigen is het dus goed om na te gaan of het wel waardevol blijft voor jouw bedrijf.

Gerelateerde termen: