Zoekwoord

| |Wat is een zoekwoord?

Een zoekwoord (ook wel keyword of zoekterm) is een woord of combinatie van woorden die een zoekmachinegebruiker intypt in een zoekmachine.

Zoektermen en zoekmachine optimalisatie

Zoekwoorden zijn een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Door de juiste zoekwoorden op de juiste manier op een website te implementeren, wordt de kans vergroot dat een website hoger in de zoekresultaten van een zoekmachine eindigt.

Keywords bepalen

Om te bepalen welk zoekwoord relevant is, kun je een zoekwoord analyse (ook wel zoekwoordenonderzoek) uitvoeren. Er zijn verschillende factoren die uiteindelijk doorslaggevend zijn voor het wel of niet kiezen van een zoekwoord. De volgende indicatoren worden daar veelal voor gebruikt:

Het bepalen van keywords is geen exacte wetenschap. Er zijn altijd meerdere mogelijkheden die goed zijn.

Het gevaar van optimaliseren met zoekwoorden

Het implementeren van zoekwoorden kan veel brengen. Maar wanneer je dit niet met het oog op de doelgroep doet, kan het ook het tegenovergestelde effect hebben. Er zijn een aantal valkuilen die je beter kunt vermijden, waaronder concurreren met jezelf in de zoekresultaten door keyword cannibalization. Ook het volproppen van teksten met een zeker zoekwoord (keyword stuffing) heeft een negatief effect.

Gerelateerde artikelen