Alles over de 2020 update van SE Ranking

door | |



Goed nieuws voor SE Ranking gebruikers: de SEO-tool is flink geüpdatet. Zo is de navigatie aangepakt en laden de pagina’s veel sneller. Ook heeft SE Ranking van de mogelijkheid gebruikgemaakt om de modules uit te breiden met nieuwe functies, zoals het aanpassen van dashboards, het maken van notities in grafieken én nieuwe keyword en backlink metrics. Benieuwd wat de SE Ranking 2020 update precies inhoudt? Ik bespreek de updates met je in dit artikel.

Ben je op zoek naar een betaalbare SEO-tool met plenty features?
Probeer SE Ranking nu 14 dagen gratis uit.

1. Wijzigingen in de interface en een snellere laadtijd

Wanneer je de geüpdatete SE Ranking opent, kun je niet om de vernieuwde interface heen. Hetgeen wat misschien wel het meest opvalt, is de gewijzigde navigatie. Waar je je projecten in de topnavigatie vond, vind je ze nu in de navigatie aan de linkerzijde. De topbar bevat nu de belangrijkste tools. De overall interface ziet er een stuk gelikter en overzichtelijker uit dan de oude versie.

Deze nieuwe interface voelt veel prettiger aan, maar ook de snelheid doet een duit in het zakje voor gebruiksvriendelijkheid. Waar je eerst nog wel eens wat seconden moest wachten op het laden van bijvoorbeeld je rankings, gerelateerde keywords of data van concurrenten, gaat dat nu een stuk sneller. SE Ranking heeft de gehele tool een flinke snelheidsboost gegeven.

Het is nu niet meer nodig om eindeloos te scrollen: je kunt de rankings van een specifieke zoekmachine nu in één klik bekijken.

Ook het Ranking dashboard heeft een update gekregen. Het grootste voordeel is dat je niet meer eindeloos hoeft te scrollen als je wilt zien hoe je gevolgde zoekwoorden het doen in verschillende zoekmachines. Dit inzicht is nu binnen één klik beschikbaar.

2. Je kunt nu notities van speciale gebeurtenissen in grafieken maken

Heeft jouw domein vandaag een backlink ontvangen van een noemenswaardige partij? Of heb je een goed gevonden pagina een flinke content-update gegeven? Dan kun je dat vanaf nu direct noteren in de grafieken van de ranking module. Ook maakt SE Ranking nu automatisch notities in de grafiek als je een zoekwoord toevoegt aan je project.

3. Vernieuwde backlink module

Eerlijk is eerlijk: de opties van de oude SE Ranking backlink module waren minimaal ten opzichte van haar concurrenten. SE Ranking heeft naar haar publiek geluisterd door deze module uit te breiden. Je kunt nu onder andere backlinks groeperen en je hebt inzicht in o.a.:

  • De hoeveelheid linkende domeinen
  • De hoeveelheid linkende pagina’s
  • De gebruikte ankerteksten
  • De trustscore van zowel domeinen als pagina’s
  • Het aantal dofollow versus nofollow links

Verder is het nu binnen de backlink module mogelijk om door te klikken op de verschillende metrics. Klik je bijvoorbeeld op verwijzende domeinen, dan krijg je de URL’s in een overzicht te zien.

4. Nieuwe metrics in de keyword research module

Als we het hebben over dingen waarmee SE Ranking achterliep op haar concurrenten, dan valt daar het ontbreken van de geschatte moeilijkheidsgraad om op een zoekwoord te scoren zeker onder. SE Ranking loste dit in het verleden op met de metric Keyword Effectiveness Index (KEI), maar dat bleek in de praktijk een vrij onbetrouwbare indicator. Voor mij betekende het dat zelfs het kleinste zoekwoordenonderzoek altijd in combinatie met andere tools moest worden gedaan.

Gelukkig is daar nu verandering in gekomen: SE Ranking heeft de metric Keyword Difficulty toegevoegd. Daarnaast is ook de interface van de keyword research module veranderd. Waar je in het verleden in de navigatiebalk moest doorklikken naar ‘vergelijkbaar‘ of ‘gerelateerd‘, zie je nu in één oogopslag welke zoekwoorden vergelijkbaar of gerelateerd zijn.

Wat ik van deze update vind

Ik ben aangenaam verrast door de 2020 update. Zoals gezegd is de look & feel flink verbeterd en zijn er mooie features bijgekomen die mijn SEO-werk een stuk makkelijker maken, al dan niet efficiënter. Het meest enthousiast ben ik over de aanvullingen op de backlink modules en keyword research tool. De nieuwe features zorgen voor accurate data, meer inzicht en gaan daarmee bijdragen aan betere resultaten.

Wel zie ik een aantal gemiste kansen. Zo zou het mooi zijn als je in het ranking overzicht ook de Keyword Difficulty als kolom zou kunnen toevoegen, zodat je in één oogopslag kunt zien waar het laaghangend fruit zit. Daarnaast ben ik fan van de keyword magic tool van SEMrush, waarbij zoekwoorden automatisch worden aangevuld. Dat zie ik nog niet op deze manier terug in SE Ranking. Deze gemiste kansen wegen voor mij overigens niet op tegen de aanvullingen; overall ben ik erg enthousiast.

* Dit artikel is uit eigen initiatief geschreven. Wel bevat het artikel affiliate links. Schaf jij SE Ranking via zo’n link aan, dan ontvang ik een kleine commissie.


Deze blogs vind je misschien ook interessant


Plaats een reactie