Blog


Dit dé plek om jezelf te laten inspireren in online groei. Je vind hier regelmatig nieuwe artikelen en video's over zoekmachine optimalisatie, conversie en copywriting. Praktisch, vol ideeën en leerzaam.

Lokale SEO tactiek: fictieve case houtwinkel.

Lokale SEO tactiek belicht: Nederland-breed optimaliseren

Zoekmachines zijn een fantastisch kanaal om lokale klanten aan te trekken of lokale bekendheid te genereren. Maar je kunt er ook flink de mist mee ingaan. In deze blog bespreek ik de tactiek waarbij je als lokaal bedrijf je website inricht zodat het op verschillende locaties in heel Nederland gevonden wordt.

Ingehaald door concurrenten? Pak je positie in de zoekresultaten terug!

In september ontving ik een aanvraag voor een analyse en advies. Het bedrijf in kwestie stond voor een zoekwoord op positie 6 in Google’s zoekresultaten. Ze vroegen zich af hoe het kon dat een andere partij op #1 staat. Of ik advies wilde uitbrengen om de positie te verhogen. In deze blog deel ik hoe ik dit aanpakte.

SEO-teksten schrijven in 11 stappen

Aan de hand van 11 stappen leg ik uit hoe jij niet alleen geweldige teksten schrijft, maar ook hoe je ervoor zorgt dat ze SEO-proof zijn.

Zoekwoorden onderzoek: zo pak je het aan

Jouw doelgroep bereiken via zoekmachines? Stop met zomaar zoekwoorden verzinnen. Ontdek hoe je relevante zoekwoorden bepaalt voor jouw website.

Alles over de 2020 update van SE Ranking

Goed nieuws voor SE Ranking gebruikers: de SEO-tool is flink geüpdatet. Zo is de navigatie aangepakt en laden de pagina’s veel sneller. Ook zijn er veel waardevolle features bijgekomen. Ik bespreek alles over de SE Ranking 2020 update met je in dit artikel.

Redirects instellen in 4 stappen

Ga jij je website verhuizen? Vanaf vandaag is het handmatig typen van redirectregels voor je htaccess-bestand verleden tijd en bespaar jij jezelf uren werk tijdens een websiteverhuizing!