Kruimelpad

| |Wat is een kruimelpad?

Een kruimelpad (breadcrumb) biedt websitebezoekers de mogelijkheid om vanaf een pagina te navigeren naar hiërarchisch hoger liggende pagina’s. Breadcrumbs worden meestal getoond boven de bodytekst van een pagina.

Zoek het kruimelpad van Coolblue.. 😉

De voordelen voor bezoekers

Het kruimelpad heeft twee grote voordelen voor websitebezoekers:

  • Bezoekers weten waar ze zich bevinden binnen de hiërarchie van de website.
  • Bezoekers kunnen makkelijker navigeren naar bovenliggende pagina’s die ook relevant voor hen (kunnen) zijn.

Breadcrumbs: goed voor vindbaarheid en conversie

Natuurlijk bieden breadcrumbs ook voordelen voor de eigenaar van een website of webshop. Door een laagdrempelige navigatie aan te bieden, kijken bezoekers sneller verder dan één pagina. Het is daardoor makkelijker om meer over het bedrijf of de producten ontdekken. Het kruimelpad kan dus zorgen voor meer conversie.

Dat een broodkruimelnavigatie positief uitpakt voor het bouncepercentage is op zijn beurt weer goed voor je online vindbaarheid. De duur van een paginasessie en wel/niet doorklikken zijn twee van de vele indicatoren waarop Google posities in haar zoekmachine bepaald.

Daarnaast bieden breadcrumbs een uitstekende gelegenheid om zoekmachines te laten zien waar de website inhoudelijk over gaat. Omdat zowel de structuur als inhoud hierin zichtbaar wordt, is het voor zoekmachines makkelijker om de website te interpreteren. Dat kan positief uitpakken voor je rankings.

Leestip: Wat vindt Google belangrijk? Google’s filosofie onder de loep.

Kruimelpad instellen in WordPress

Denk je nu: “Ik wil mijn bezoekers graag zo’n kruimelpad in WordPress bieden”, dan is dit makkelijk te doen met een plug-in. Denk aan Yoast SEO of NavXT. De pagina’s hieronder leggen je precies uit hoe je kruimelnavigatie kunt implementeren:

Een kruimelpad biedt bezoekers een laagdrempelige manier van navigeren. Dit heeft voor jou weer voordelen op het gebied van online vindbaarheid en conversie. Maak je nog geen gebruik van breadcrumbs op je website, dan is het echt de moeite waard om dit te overwegen. Een ware aanvulling!

Plaats een reactie